Ko-kryssning med kosläpp eller kohämtning!

UPPLEVELSEPAKET

KO-SLÄPP med KO-KRYSS
2 övernattningar i stuga med frukost, lakan och handdukar. ”Ko-kryssning”= kosläpp eller kohämtning och båttur med matsäckskorg.

En ståtlig tjur med sina kor och årets kalvar av rasen Hereford betar på den vackra ön Esterön. Varje år lämnas de i maj och hämtas i oktober.

Programförslag ”kokryss” 
Ko-kryssningen äger oftast rum i början av maj eller i oktober.

Fredag: Välkommen från 15.00. Sov gott i någon av våra stugor.

Lördag: I maj är du med och motar kor och kalvar på ko-färjan. I oktober avgår färjan utan djur mot ön för att hämta djuren där. Därefter avgår båt med färja mot den vackra ön, Esterön i Bråviken. På båten äter vi en god ekologisk frukost. Turen till ön tar cirka 2 timmar beroende på vind och väder. Vi passerar vackra hus, skog, Vildmarkshotellet och Kolmårdens djurpark där vi kan se bergochdalbanan WILDFIRE!
Framme på Esterön släpper vi kor och kalvar på grönbetet, bland gullvivor, vitsippor och gamla vackra ekar i maj. I oktober njuter vi av vackra höstfärger och även då naturen på ön. Vi motar på korna på färjan/pråmen och åker hemåt. Tur tillbaka tar cirka 2 timmar och vi passar på att äta matsäck på turen hem. Väl hemma brukar det vara skönt med en lugn eftermiddag men andra möjligheter finns försås!

Söndag: Söndagsfrukost, kanske en roddtur eller promenad innan utcheckning 12.00

Information: Begränsat antal platser. Klädsel efter väder. Mycket utevistelse och promenad. Flytvästar finns. Möjlighet finns att beställa supé/kvällmåltid vid ankomst, bastu, ridning mm. Reservation för ändringar.

Välkommen!

bokning@djupvik.se