Natur-kulturstig & Vindskydd

NATUR-KULTURSTIG & VINDSKYDD

Utsikt över odlad mark och Bråviken

NATUR-KULTURSTIGEN sträcker sig 3 km genom det vackra och varierande landskapet på gårdens mark. Längs stigen finns ett antal handmålade skyltar med information om djur, växter och en del av bygdens historia.
Ute på en vacker udde har vi byggt ett snyggt och välutrustat vindskydd med bord, bänkar och en ramp för att öka tillgängligheten.
På Gustav Vasas, eller om du vill, Drottning Kristinas ”tron” kan du få en stund för dig själv!

Våra ambitioner är att använda både stig och vindskydd i vår gästverksamhet. Guidade turer, måltider och större arrangemang.

Spökvandring längs stigen…..

Stigen är öppen och vi välkomnar till promenader. Vindskyddet får användas men kontakta oss så att vi vet om någon är där.

Platsen vid Djupviksån där laxöring räknas

promenad4

wp-1477261124550.jpg

Det fina vindskyddet med läge solnedgång

Bakgrund
Under en tid har vi arbetat med ett projekt som handlar om att anlägga en Natur-kulturstig och bygga ett vindskydd med diverse finesser samt ett torrdass som vi kallar tronen!
Skogsstyrelsens projekt ”VÄX MED SKOGEN” syftar till att tillgängliggöra skogen och naturen för människor samt skapa arbetstillfällen och verksamhet på landsbygden. Det tycker vi på Djupviks gård är både viktigt och roligt så vi skrev en ansökan som beviljades av Skogsstyrelsen. Denna satsning delfinansieras således av Skogsstyrelsen.

Vi tackar alla som hjälpt oss och gjort detta möjligt!

Magdalena och Fredrik
Stina och Karl-Johan

wp-1477261193606.jpg

Magdalena har målat ca 10 fina skyltar längs stigen