Stig & Vindskydd

NATUR-KULTURSTIG & VINDSKYDDwp-1477261087325.jpg

Den nya NATUR-KULTURSTIGEN sträcker sig 3 km genom det vackra och varierande landskapet på gårdens mark. Längs stigen finns ett antal handmålade skyltar med information om djur, växter och en del av bygdens historia.
Ute på en vacker udde har vi byggt ett snyggt och välutrustat vindskydd med bord, bänkar och en ramp för att öka tillgängligheten.
På Gustav Vasas, eller om du vill, Drottning Kristinas ”tron” kan du få en stund för dig själv!

Våra ambitioner är att använda både stig och vindskydd i vår gästverksamhet. Guidade turer, wp-1477261193606.jpgmåltider och större arrangemang.

Stigen är öppen och vi välkomnar till promenader. Vindskyddet får användas men kontakta oss så att vi vet om någon är där.

Bakgrund
Under en tid har vi arbetat med ett projekt som handlar om att anlägga en Natur-kulturstig och bygga ett vindskydd med diverse finesser samt ett torrdass som vi kallar tronen!
Skogsstyrelsens projekt ”VÄX MED SKOGEN” syftar till att tillgängliggöra skogen och naturen för människor samt skapa arbetstillfällen och verksamhet på landsbygden. Det tycker vi på Djupviks gård är både viktigt och roligt så vi skrev en ansökan som beviljades av Skogsstyrelsen. Denna satsning delfinansieras således av Skogsstyrelsen.wp-1477261124550.jpg

Vi tackar alla som hjälpt oss och gjort detta möjligt!promenad4

Magdalena och Fredrik
Stina och Karl-Johan